Houtsoorten

U heeft de keuze uit vele verschillende soorten hout. Wij werken onder andere met de volgende houtsoorten.

Eiken
Iedereen is wel bekend met eikenhout, deze krachtige houtsoort is uitermate geschikt voor een parketvloer. U heeft de keuze uit verschillende soorten eiken. Zo kunt u kiezen voor een rustieke look of voor een wat modernere look. Ook is eiken in verschillende kleuren te behandelen.

Afzelia
Met afzeliahout haalt u een stukje Afrika in huis. Afzelia hout komt uit Afrika is zeer hard en gaat heel lang mee.

Jatoba
Weet u nu al dat er heel erg veel over uw parketvloer gelopen gaat worden? Dan is jatoba een goede keuze. Deze houtsoort is stevig en zal niet snel gaan slijten. Jatoba wordt gekenmerkt door een rode teint, dit geeft het hout een warme uitstraling.

Kambala
Ook deze houtsoort is uitermate duurzaam. Als u eenmaal een kambala vloer door ons heeft laten leggen dan heeft u zo goed als geen werk meer aan deze vloer, kambala is namelijk van een dusdanig goede kwaliteit. De vloer heeft een gele tot goudbruine kleur.

Kersen
Gaat u voor een klassieke look? Dan is kersenhout wellicht een goede keuze voor u. Kersenhout wordt gekenmerkt door de rode gloed. Ook voor deze houtsoort geldt echter dat er verschillende kleurnuances zijn.

Keroewing
Deze houtsoort vindt zijn oorsprong is Azië. Deze houtsoort is tevens zeer geschikt voor een parketvloer. Keroewing is er in vele kleuren waaronder in grijs en bruin. Deze houtsoort is wel wat lastiger als het om bewerken gaat.

Maple
Maple wordt gemaakt van de bekende Esdoorn bomen. Maple is heel goed te bewerken en ook erg stevig. Maple heeft een lichte kleur. In vergelijking met andere houtsoorten is Maple iets minder duurzaam.

Merbau
Merbau heeft als groot voordeel dat deze houtsoort veel kleurnuances kent. Een ander voordeel is dat u zonder zorgen vele stappen op deze vloer kunt zetten. Merbau is een zeer sterke en duurzame houtsoort.

Teak
Teak is hout van topkwaliteit. Het is zeer stevig en gaat lang mee. De kleur is donkergoudbruin.

Wengé
Wengé hout heeft een warme chocoladebruine kleur. Wat dit hout bijzonder maakt, is dat het hout rechtdradig is. Dit geeft een moderne uitstraling aan het hout.

Foto's Roboparket 029